De globala hållbarhetsmålen - metoder för kollaborativt lärande och praktisk implementering

7,5 hp

Kurs, Avancerad nivå, 1EL303

Hösten 2024 Hösten 2024, Flexibel, 50 %, Distans, Engelska

Hösten 2024 Hösten 2024, Flexibel, 50 %, Distans, Engelska För utbytesstudenter

Om kursen

Kursen är ett samarbete mellan Avdelningen för elektricitetslära och Swedesd (Centrum för forskning och lärande för hållbar utveckling och global hälsa) vid Uppsala universitet och UNDP (FN:s utvecklingsprogram). Kursen ger studenter med olika bakgrund möjlighet att lära sig praktiska verktyg för att mildra klimatförändringar och för effektivt uppfyllande av FN:s globala hållbarhetsmål.

Denna tvärvetenskapliga kurs ges i fyra kompletterande moduler där de två första ger sammanhang och verktyg för samskapande och de andra två ger praktisk implementering i ett tekniskt sammanhang med fokus på elektromobilitet.

Samskapandemetoder tillämpas på lösningar för hållbar utveckling tillsammans med en fördjupad förståelse av SDGs inom FN:s ramverk. Praktiska tillämpningar och exempel tillhandahålls av experter vid UNDP. Kursen kommer att ge studenter internationella och interkulturella perspektiv genom att länka samman globala nord och globala syd, och kombinera tekniska och beteendemässiga, samhälleliga och kulturella perspektiv. Kursen skapar förutsättningar för kursdeltagarna att utveckla sina färdigheter att bidra till ett föränderligt, globalt samhälle genom att sätta dem i kontakt med denna verklighet, utveckla sin kapacitet att implementera lösningar och genomföra förändring genom samskapande.

E-mobilitet studeras utifrån ett holistiskt projektledningsperspektiv, från tidig bedömning av behov av laddinfrastruktur, via affärsmodeller, platsval och teknisk systemutformning, till drift och underhåll. Den praktiska tillämpningen, baserad på fallstudier från UNDP, kommer bygga kapacitet för implementering av E-mobilitetssystem.

Litteraturlista saknas.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin