Hem- och konsumentkunskap, grundkurs för lärare i grundskolan
Kurs, Grundnivå, 2HK093
Hösten 2024 Hösten 2024, Uppsala, 100 %, Distans, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Distans
- Antal obligatoriska träffar på campus
- 6
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 2 september 2024–19 januari 2025
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Grundläggande behörighet
- Urval
-
Betyg (60 %) - Högskoleprov (40 %)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 45 000 kr
- Studieavgift, totalt: 45 000 kr
- Sista anmälningsdag
- 15 april 2024
- Anmälningskod
- UU-25000
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 29 juli 2024–25 augusti 2024
- Institutionens information om registrering
Om kursen
Kursen behandlar matens betydelse för hälsan. Grundläggande näringslära liksom livsmedelsvetenskap ingår, speciellt med fokus på barns och ungas näringsbehov och val av livsmedel. Vidare tränas matlagning och bakning utifrån olika metoder. Hygieniska aspekter diskuteras. Konsumtionsval och de effekter konsumtion har för individ, familj och omvärld behandlas. Vidare berörs lagstiftning och olika myndigheters roll kring konsumentskydd. Det ingår också moment som rör tvätt och rengöring i hemmet.
Distanskursens upplägg: Kursen är webbaserad men har tre obligatoriska träffar à två dagar i Uppsala. Träffarna består i huvudsak av seminarier och laborationer i kök. Kommunikationen mellan lärare och student sker genom universitetets digitala lärplattform och mejl. För detta krävs dator med internetuppkoppling.