Dietetik och klinisk nutrition I: Pediatrik, geriatrik, nutritionsstatus
15 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK026
Det finns en senare version av litteraturlistan.
Huvudgrupp 1
- Miall, Lawrence m.fl., Barnmedicin i ett nötskal, Lund, Studentlitteratur, 2004Obligatorisk
- Brugård Konde, Åsa; Terry, Jennifer, Mat för småbarn från 1 till 6 år: handbok för personal, Uppsala, Livsmedelsverket, 2002Obligatorisk (Dietisternas riksförbund. Etisk kod för dietister. DRF 2007. www.drf.nu ISBN 978–91-976922–0-4. 14 s)
- Bryman, Alan; Nilsson, Björn, Samhällsvetenskapliga metoder, 1. uppl., Malmö, Liber ekonomi, 2002Obligatorisk (Kapitel 21 s 423–428, Kapitel 22.)
- Lindberg, Tor; Järnblad, Gunilla; Brugård Konde, Åsa, Mat för spädbarn: handbok för personal, Uppsala, Statens livsmedelsverk, 1999Obligatorisk
- Karlström, Brita, Mat och kostbehandling för äldre: problem och möjligheter, 1. rev. uppl., Uppsala, Statens livsmedelsverk, 2001Obligatorisk
- Rundgren, Åke; Dehlin, Ove, Äldresjukvård: medicinsk äldresjukvård av multisjuka patienter, Lund, Studentlitteratur, 2004Obligatorisk
- Mahan, L. Kathleen; Escott-Stump, Sylvia; Krause, Marie V., Krause's food & nutrition therapy., 12. ed. [edited by] L. Kathleen Mahan, Sylvia Escott-Stump, St. Louis, Mo., Saunders Elsevier, 2007Obligatorisk (Totalt 233 s Pediatriken: Kapitel 5–8 = 90 s, delar av kapitel 27, 29 och 38 = 48 s Geriatriken: Kapitel 10: 22 s, delar av kapitel 35: 2 s Nutritionsstatus &
läkemedelsinteraktion: Kapitel 14–16: 71 s.) - Faxén Irving, Gerd; Karlström, Brita; Rothenberg, Elisabeth, Geriatrisk nutrition, 1. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2010Obligatorisk
Övrigt
Dessutom aktuella rapporter och/eller vetenskapliga artiklar motsvarande ca 250 sidor.
Huvudgrupp 3
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 2., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2008
- Gibson, Rosalind S., Principles of nutritional assessment, 2. ed., New York, Oxford University Press, 2005
- Internmedicin, 4., [rev.] uppl. / b under redaktion av Göran Berglund ..., Stockholm, Liber, 2006 (50 s.)
- Mat och näring för sjuka inom vård och omsorg., Uppsala, Statens livsmedelsverk, 2003 (Ödeshög, 2003
- Socialstyrelsen, Näringsproblem i vård och omsorg: prevention och behandling., Stockholm, Socialstyrelsen, 2000
- Westergren, Albert, Svårigheter att äta, Lund, Studentlitteratur ; Stockholm : Vårdförb., 2003
* Obligatorisk
Kursplan
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2015, version 2
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2015, version 1
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2014
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2013
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2012, version 2
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2012, version 1
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2011
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2011
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2009