Kostvetenskap B: Dietetikens grunder

15 hp

Litteraturlista, Grundnivå, 2HK061

Det finns en senare version av litteraturlistan.

Huvudgrupp 1

Ytterligare vetenskapliga artiklar och/eller rapporter aktuella inom området (ca 200 sidor) kan tillkomma. Detta gäller både moment I och II. Presenteras vid kursstart och i studiehandledning.

Moment I

Moment II

Vår Föda: En kunskapstidning från livsmedelsverket. Temanummer Matförgiftningar Nr 5, Årg 51, 1999. (38 sidor, kan köpas av institutionen a´ 40 kr). Obligatorisk.

Livsmedelsverkets webbsida (www.slv.se) om lagstiftning, relevanta förordningar och lagtexter. Obligatorisk.

Svensk författningssamling. Författningar inom hälso- och sjukvården ett urval (http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/): Hälso- och sjukvårdslagen (1982:763), Offentlighets- och sekretesslagen (2009:400), Patientsäkerhetslagen (2010:659) och Patientdatalagen (2008:355). Obligatorisk.

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om anmälningsskyldighet enligt Lex Maria http://www.socialstyrelsen.se/sosfs/2005-28/Sidor/2005-28senastelydelse.aspx Obligatorisk.

Referenslitteratur

Klassificering och koder, terminologi och termbank (www.socialstyrelsen.se)

DSM-5 American Psychiatric Association (www.dsm5.org)

* Obligatorisk

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin