Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap och matlagningsteknik
30 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK014
Det finns en senare version av litteraturlistan.
Obligatorisk litteratur
- Abrahamsson, Lillemor; Andersson, Agneta; Nilsson, Gerd, Näringslära för högskolan, 6. uppl., Liber, 2013Obligatorisk
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, 2., [rev.] uppl., Malmö, Liber, 2011Obligatorisk
- Nylander, Annica m.fl., Livsmedelsvetenskap, 2., [rev. och uppdaterade] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2014Obligatorisk
- Näring för god vård och omsorg: en vägledning för att förebygga och behandla undernäring, Stockholm, Socialstyrelsen, 2011Obligatorisk
- Risvik, Einar, Sensorik metoder, Tecator AB, 1985Obligatorisk (För utlåning från institutionen.)
- Temanummer: Matförgiftningar, Ingår i: Vår Föda, Uppsala, Statens Livsmedelsverk, 1999, vol. 51, nr. 5Obligatorisk (Kopia delas ut på institutionen.)
- Thougaard, Herluf; Varlund, Verner; Møller Madsen, René, Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer, 2., uppdaterade och utök. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2007Obligatorisk
- Modin, Rebecka; Lindblad, Mats, Förvara maten rätt så håller den längre - vetenskapligt underlag om optimal förvaring av livsmedel, Livsmedelsverket, 2011, FulltextObligatorisk
Laborationsanvisningar med protokoll, 250 s.
Ej obligatorisk litteratur
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 2., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2008
- Gustafsson, Inga-Britt, Sensorik och marknadsföring, 1. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2014
- Lagerberg Fogelberg, Charlotte, På väg mot miljöanpassade kostråd: vetenskapligt underlag inför miljökonsekvensanalysen av Livsmedelsverkets kostråd, Uppsala, Livsmedelsverket, 2008
- Kooperativa förbundet; Ica provkök, Mått för mat: mått, vikt, tid och temperatur vid matlagning: provköken förklarar., 4., omarb. uppl. / [teckningar: Louise Öquist], Västerås, Ica, 2000
- Risvik, Einar, Sensorik metoder, Tecator AB, 1985 (Norsk institutt for naeringsmiddel - forskning (NINF), Norge För utlåning från institutionen)
Dessutom tillkommer rapporter och vetenskapliga artiklar.
* Obligatorisk
Kursplan
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2018
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2014
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013, version 2
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013, version 1
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2012, version 2
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2012, version 1
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2011
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2010
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2010, version 3
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2010, version 2
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2010, version 1
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2009
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2007