Avancerad sensorisk analysteknik
7,5 hp
Litteraturlista, Avancerad nivå, 2HK037
Obligatorisk litteratur
- Gustafsson, Inga-Britt, Sensorik och marknadsföring, 1. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2014
- Lawless, Harry T.; Heymann, Hildegarde., Sensory Evaluation of Food: Principles and Practices, New York, NY, Springer New York, 2010
- Varela, Paula; Ares, Gaston, Novel Techniques in Sensory Characterization and Consumer Profiling, CRC Press, 2014
- Varela Tomasco, Paula; Ares, Gaston, Novel techniques in sensory characterization and consumer profiling, Boca Raton, FL, CRC Press, [2014]
- Meilgaard, Morten C., Sensory evaluation techniques, 2016
Andra aktuella vetenskapliga artiklar och rapporter kan förekomma.
Referenslitteratur
- Berg, Egel Weie, Sensorisk analyse: [bedømmelse av næringsmidler], 2. utg., Oslo, Universitetsforl., cop. 1997 (Tillhandahålls av institutionen.)
- Sensorikk: måling med menneskelige sanser, 3. utg., Oslo, Kopinor pensum, 2015
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, Upplaga 3, Stockholm, Liber, [2018]
- Time-dependent measures of perception in sensory evaluation / edited by Joanne Hort, Sarah E. Kemp, Tracey Hollowood, uuuu-uuuu
Kursplan
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2018
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2010, version 4
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2010, version 3
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2010, version 2
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2010, version 1