Kostvetenskap A: Nutrition
30 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK076
Det finns en senare version av litteraturlistan.
Obligatorisk litteratur
- Berg, Christina; Ellegård, Lars; Larsson, Christel, Näringslära för högskolan, Sjunde upplagan, Stockholm, Liber, [2021]
- Henriksson, Olle; Rasmusson, Margareta, Fysiologi med relevant anatomi, Fjärde upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2018]
- Neuman, Nicklas, Mat och ätande - Sociologiska perspektiv, Studentlitteratur AB, 2019 (Kapitel 1 och 8.)
- Nordic Nutrition Recommendations 2012, Nordiska ministerrådet
- Utvärdering av metoder i hälso- och sjukvården: en handbok, Stockholm, Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU), 2013 (Kapitel 6+10)
- Ahrne, Göran, Handbok i kvalitativa metoder, 2., [utök. och aktualiserade] uppl., Stockholm, Liber, 2015
- Eliasson, Annika, Kvantitativ metod från början, Fjärde upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2018]
- Ejlertsson, Göran, Statistik för hälsovetenskaperna, Tredje upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2019]
Bergh K, Metabolism, Umeå universitet, 2020. Kompendium 123 s. Kan köpas på Institutionen för kostvetenskap.
Furugren B, Kemi för kostutbildning; Grunder för utbildning i kost och näringslära, 1994 IHV Uppsala. Kompendium. Kan laddas ner digitalt via Studium eller köpas på institutionen.
Andra aktuella vetenskapliga artiklar, rapporter och manualer kan tillkomma.
Referenslitteratur
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 3., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Svenska skrivregler., 2., [utök.]uppl., Stockholm, Liber, 2000 (Kan ersättas med annan litteratur med motsvarande innehåll.)