Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap och matlagningsteknik
30 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK014
Det finns en senare version av litteraturlistan.
Huvudgrupp 1
Lagerberg Fogelberg, Charlotte, Centrum för uthålligt lantbruk (CUL) vid Sveriges lantbruksuniversitet På väg mot miljöanpassade kostråd Vetenskapligt underlag inför miljökonsekvensanalysen av Livsmedelsverkets kostråd
www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=21038&epslanguage=SV
- Bryman, Alan; Nilsson, Björn, Samhällsvetenskapliga metoder, 1. uppl., Malmö, Liber ekonomi, 2002 (Kapitel 4, Kapitel 5, Kapitel 21 s. 423–428.)
- Jonsson, Lena m.fl., Livsmedelsvetenskap, 1 uppl., Studentlitteratur, 2007 (Upplaga 1:2)
- Mat och näring för sjuka inom vård och omsorg., Uppsala, Statens livsmedelsverk, 2003 (Ödeshög, 2003 (Sidan 34–57.)
- Thougaard, Herluf; Varlund, Verner; Møller Madsen, René, Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer, 2., uppdaterade och utök. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2007
Laborationsanvisningar med protokoll, 250 s.
Huvudgrupp 2
- Dahlgren, Östen, Laga mat: hur man gör och varför, 1. uppl. / 2. [tr.], Stockholm, Liber, 2001
- Kooperativa förbundet; Ica provkök, Mått för mat: mått, vikt, tid och temperatur vid matlagning: provköken förklarar., 4., omarb. uppl. / [teckningar: Louise Öquist], Västerås, Ica, 2000
- Näringslära för högskolan, 5., [rev.] uppl., Stockholm, Liber, 2006 (s 302–303, 309, 338–355.)
- Risvik, Einar, Sensorik metoder, Tecator AB, 1985 (Norsk institutt for naeringsmiddel - forskning (NINF), NorgeFör utlåning från institutionen)
- Berg, Egel Weie; Sensorisk studiegruppe, Sensorisk analyse: [bedømmelse av naeringsmidler]., 2. utg., Oslo, Universitetsforl., 1997 (s 7–132.)
- Vår föda: en kunskapstidning från Livsmedelsverket. (Temanummer Matförgiftningar Nr 5, Årg 51, 1999. 38 s.)
Referenslitteratur
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 2., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2008
Kursplan
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2018
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2014
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013, version 2
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013, version 1
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2012, version 2
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2012, version 1
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2011
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2010
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2010, version 3
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2010, version 2
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2010, version 1
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2009
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2007