Dietetic and Clinical Nutrition: Paediatric, Geriatric and Nutrition Care Process
15 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK026
Main group 1
- Rundgren, Åke; Dehlin, Ove, Äldresjukvård: medicinsk äldresjukvård av multisjuka patienter, Lund, Studentlitteratur, 2004Compulsory
- Faxén Irving, Gerd; Karlström, Brita; Rothenberg, Elisabeth, Geriatrisk nutrition, 1. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2010Compulsory
- Näring för god vård och omsorg: en vägledning för att förebygga och behandla undernäring, Stockholm, Socialstyrelsen, 2011Compulsory
- Mahan, L. Kathleen; Escott-Stump, Sylvia; Raymond, Janice, Krause's food & the nutrition care process., 13. ed., St. Louis, Mo., Elsevier/Saunders, cop. 2012Compulsory
- Dahlström, Ulf; Kechagias, Stergios; Stenke, Leif, Internmedicin, 5., [omarb.] uppl., Stockholm, Liber, 2011Compulsory
Main group 3
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 2., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2008
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, 2., [rev.] uppl., Malmö, Liber, 2011
- Gibson, Rosalind S., Principles of nutritional assessment, 2. ed., New York, Oxford University Press, 2005
- Socialstyrelsen, Näringsproblem i vård och omsorg: prevention och behandling., Stockholm, Socialstyrelsen, 2000
- Westergren, Albert, Svårigheter att äta, Lund, Studentlitteratur ; Stockholm : Vårdförb., 2003
* Compulsory
Syllabus
- Syllabus valid from Spring 2015, version 2
- Syllabus valid from Spring 2015, version 1
- Syllabus valid from Spring 2014
- Syllabus valid from Autumn 2013
- Syllabus valid from Spring 2013
- Syllabus valid from Autumn 2012, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2012, version 1
- Syllabus valid from Autumn 2011
- Syllabus valid from Spring 2011
- Syllabus valid from Autumn 2009