Hem- och konsumentkunskap för lärare i åk 7-9, 45 hp (1-45). Ingår i Lärarlyftet
Kurs, Grundnivå, 8HK002
Våren 2024 Våren 2024, Uppsala, 50 %, Distans, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 50 %
- Undervisningsform
- Distans
- Antal obligatoriska träffar på campus
- 9
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 15 januari 2024–8 juni 2025
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Lärarexamen samt huvudmannens godkännande.
- Urval
-
Lottning
- Sista anmälningsdag
- 16 oktober 2023
- Anmälningskod
- UU-F1030
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 9 december 2023–7 januari 2024
- Institutionens information om registrering
Om kursen
Kursen syftar till att utveckla deltagarnas såväl teoretiska som praktiska kompetens för undervisning i hem- och konsumentkunskap åk 7-9. I kursen ingår ämnesteori, ämnesdidaktik och vidare bland annat bedömning och betygssättning. Kursen består av sju moment:
Introduktion till ämnet hem- och konsumentkunskap, 3 hp
Näringslära och livsmedelsvetenskap I, 6 hp
Matlagningsmetoder och hygien, 6 hp
Måltidsprocessen I, 7,5 hp
Konsumentkunskap med ekonomi, 7,5 hp
Näringslära och livsmedelsvetenskap II, 7,5 hp
Måltidsprocessen II, 7,5 hp
Distanskursens upplägg: Kursen innehåller tre obligatoriska campusförlagda träffar om två dagar per termin.
Denna utbildning ges på uppdrag av Skolverket inom Lärarlyftet. För Lärarlyftets kurser gäller särskilda bestämmelser. Läs mer på Skolverkets webbplats.