Hem- och konsumentkunskap för lärare i åk 7-9, 45 hp (1-45). Ingår i Lärarlyftet

45 hp

Kurs, Grundnivå, 8HK002

Våren 2024 Våren 2024, Uppsala, 50 %, Distans, Svenska

Om kursen

Kursen syftar till att utveckla deltagarnas såväl teoretiska som praktiska kompetens för undervisning i hem- och konsumentkunskap åk 7-9. I kursen ingår ämnesteori, ämnesdidaktik och vidare bland annat bedömning och betygssättning. Kursen består av sju moment:

Introduktion till ämnet hem- och konsumentkunskap, 3 hp

Näringslära och livsmedelsvetenskap I, 6 hp

Matlagningsmetoder och hygien, 6 hp

Måltidsprocessen I, 7,5 hp

Konsumentkunskap med ekonomi, 7,5 hp

Näringslära och livsmedelsvetenskap II, 7,5 hp

Måltidsprocessen II, 7,5 hp

Distanskursens upplägg: Kursen innehåller tre obligatoriska campusförlagda träffar om två dagar per termin.

Denna utbildning ges på uppdrag av Skolverket inom Lärarlyftet. För Lärarlyftets kurser gäller särskilda bestämmelser. Läs mer på Skolverkets webbplats.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin