Kostvetenskap A: Näringslära
30 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK013
Obligatorisk litteratur
- Abrahamsson, Lillemor; Andersson, Agneta; Nilsson, Gerd, Näringslära för högskolan, 6. uppl., Liber, 2013
- Bergh, Kurt, Metabolism, Umeå, Umeå universitet, 2002 (Kan köpas på Institutionen för kostvetenskap.)
- Furugren, Bo, Kompendium i grundläggande kemi och biokemi. Del I och II, Uppsala, IHV, 1992 (Kan köpas på Institutionen för kostvetenskap.)
- Henriksson, Olle; Rasmusson, Margareta, Fysiologi med relevant anatomi, Fjärde upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2018]
- Florén, Britta m.fl., Lätt att välja rätt - Klimatdata för medvetna val av livsmedelsråvaror i storkök, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, 2015
- Nordic Nutrition Recommendations 2012, Nordiska ministerrådet
- Utvärdering av metoder i hälso- och sjukvården: en handbok, Stockholm, Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU), 2013 (Kapitel 1–6, 8–10 samt 12.)
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, Upplaga 3, Stockholm, Liber, [2018]
Andra aktuella vetenskapliga artiklar och rapporter kan tillkomma.
Referenslitteratur
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 3., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Svenska skrivregler., 2., [utök.]uppl., Stockholm, Liber, 2000 (Kan ersättas med annan litteratur med motsvarande innehåll.)
Kursplan
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2018
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2014
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013, version 3
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013, version 2
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2013, version 1
- Kursplan giltig från och med vårterminen 2012
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2010
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2008
- Kursplan giltig från och med höstterminen 2007