Hem- och konsumentkunskap, fördjupningskurs för lärare i grundskolan

30 hp

Litteraturlista, Grundnivå, 2HK075

Obligatorisk litteratur

Moment 1

I: A., Holthe, E. K., Aadland, & N. G., Viig. (Red.) Mat og helse i grunnskolelærerutdanningene. Bergen: Fagbokforlaget. (s. 257-270 Kapitlet: Neuman. N (2019). Den kulinariska jämställdhetsparadoxen: Kön och matlagning i hemmet och offentligheten.) Tillgänglig i Studium.

Andra aktuella vetenskapliga artiklar och rapporter kan tillkomma.

Moment 2

Utvärdering av metoder i hälso- och sjukvården och insatser i socialtjänsten: en metodbok. (2020). Statens beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU).

Andra aktuella vetenskapliga artiklar och rapporter kan förekomma.

Moment 3

Referenslitteratur

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin