Hem- och konsumentkunskap, fördjupningskurs för lärare i grundskolan
30 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK075
Obligatorisk litteratur
Moment 1
- Neuman, Nicklas, Mat och ätande - Sociologiska perspektiv, Studentlitteratur AB, 2019
I: A., Holthe, E. K., Aadland, & N. G., Viig. (Red.) Mat og helse i grunnskolelærerutdanningene. Bergen: Fagbokforlaget. (s. 257-270 Kapitlet: Neuman. N (2019). Den kulinariska jämställdhetsparadoxen: Kön och matlagning i hemmet och offentligheten.) Tillgänglig i Studium.
Andra aktuella vetenskapliga artiklar och rapporter kan tillkomma.
Moment 2
- Ejlertsson, Göran, Statistik för hälsovetenskaperna, Tredje upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2019]
- Ahrne, Göran; Svensson, Peter, Handbok i kvalitativa metoder, Upplaga 3, Stockholm, Liber, [2022]
Utvärdering av metoder i hälso- och sjukvården och insatser i socialtjänsten: en metodbok. (2020). Statens beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU).
Andra aktuella vetenskapliga artiklar och rapporter kan förekomma.
Moment 3
Referenslitteratur
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 3., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, Upplaga 3, Stockholm, Liber, [2018]
- Eliasson, Annika, Kvantitativ metod från början, Fjärde upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2018]
- Trost, Jan; Hultåker, Oscar, Enkätboken, 5., [moderniserade och rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016