Dietetik och klinisk nutrition II: Diabetes mellitus och njursjukdom

7,5 hp

Litteraturlista, Grundnivå, 2HK027

Det finns en senare version av litteraturlistan.

Kurslitteratur

  • Cano, N., ESPEN guidelines on enteral nutrition: adult renal failure, Ingår i: Clinical nutrition : Official journal of the European Society of Parenteral and Enteral Nutrition, vol. 25, nr. 6, 2006, s. 295–310 (www.espen.orgConsensus Report. Expert working group on nutrition in adult patients with renal insufficiency (Part 1 and 2) Clinical Nutrition 2000;19(3): 197–207 and 19(4):281–292 20 s. www.espen.org)
  • Internmedicin, 4., [rev.] uppl. / b under redaktion av Göran Berglund ..., Stockholm, Liber, 2006 (Kapitel 1 54 s, del av Kapitel 8 48 s, Kapitel 10 51 s = Totalt 153 s.)
  • Mahan, L. Kathleen; Escott-Stump, Sylvia; Krause, Marie V., Krause's food & nutrition therapy., 12. ed. [edited by] L. Kathleen Mahan, Sylvia Escott-Stump, St. Louis, Mo., Saunders Elsevier, 2007 (Kapitel 17 15 s. Kapitel 30 45 s. Kapitel 36 37 s = Totalt 97 s.)
  • Nutrition Recommendations and Interventions for Diabetes.: A Position statement of the American Diabetes Association. Diabetes Care 31 (suppl. 1 January 2008), Ingår i: Diabetes: the journal of the American Diabetes Association, 2008, s. 17 s (17 s.)
  • Polonsky, William, Diabetes hela livet, Lund, Studentlitteratur, 2002

Dessutom aktuella rapporter och vetenskapliga artiklar, ca 250 sidor.

Referenslitteratur

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin