Food Science and Nutrition A
30 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK013
A revised version of the reading list is available.
Main group 1
- Abrahamsson, Lillemor; Andersson, Agneta; Nilsson, Gerd, Näringslära för högskolan, 6. uppl., Liber, 2013Compulsory
- Bergh, Kurt, Metabolism, Umeå, Umeå universitet, 2002Compulsory
- Eliasson, Annika, Kvantitativ metod från början, 2., uppdaterade uppl., Lund, Studentlitteratur, 2010Compulsory
- Furugren, Bo, Kompendium i grundläggande kemi och biokemi. Del I och II, Uppsala, IHV, 1992Compulsory
- Henriksson, Olle; Rasmusson, Margareta, Fysiologi: med relevant anatomi, 3., uppdaterade uppl., Lund, Studentlitteratur, 2013Compulsory
- Statens livsmedelsverk, Livsmedelstabell: energi- och näringsämnen 2002., 5., omarb. uppl., Uppsala, Livsmedelsverket, 2001
- Nordiska ministerrådet, Nordic Nutrition Recommendations 2004: integrating nutrition and physical activity., Copenhagen, Nordic Council of Ministers, 2004Compulsory
- Svenska skrivregler., 2., [utök.]uppl., Stockholm, Liber, 2000
Main group 2
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 2., rev. uppl., Lund, Studentlitteratur, 2008
* Compulsory
Syllabus
- Syllabus valid from Autumn 2018
- Syllabus valid from Spring 2014
- Syllabus valid from Autumn 2013, version 3
- Syllabus valid from Autumn 2013, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2013, version 1
- Syllabus valid from Spring 2012
- Syllabus valid from Autumn 2010
- Syllabus valid from Autumn 2008
- Syllabus valid from Autumn 2007