Food Science and Nutrition A
30 credits
Reading list, Bachelor's level, 2HK013
A revised version of the reading list is available.
Mandatory literature
- Abrahamsson, Lillemor; Andersson, Agneta; Nilsson, Gerd, Näringslära för högskolan, 6. uppl., Liber, 2013
- Bergh, Kurt, Metabolism, Umeå, Umeå universitet, 2002
- Bryman, Alan, Samhällsvetenskapliga metoder, 2., [rev.] uppl., Malmö, Liber, 2011
- Furugren, Bo, Kompendium i grundläggande kemi och biokemi. Del I och II, Uppsala, IHV, 1992
- Henriksson, Olle; Rasmusson, Margareta, Fysiologi: med relevant anatomi, 3., uppdaterade uppl., Lund, Studentlitteratur, 2013
- Nordic Nutrition Recommendations 2012, Nordiska ministerrådet
- Utvärdering av metoder i hälso- och sjukvården: en handbok, Stockholm, Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU), 2013
- Florén, Britta et al., Lätt att välja rätt - Klimatdata för medvetna val av livsmedelsråvaror i storkök, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, 2015
- Henriksson, Olle; Rasmusson, Margareta, Fysiologi med relevant anatomi, Fjärde upplagan, Lund, Studentlitteratur, [2018]
Reference literature
- Backman, Jarl, Rapporter och uppsatser, 3., [rev.] uppl., Lund, Studentlitteratur, 2016
- Svenska skrivregler., 2., [utök.]uppl., Stockholm, Liber, 2000
Syllabus
- Syllabus valid from Autumn 2018
- Syllabus valid from Spring 2014
- Syllabus valid from Autumn 2013, version 3
- Syllabus valid from Autumn 2013, version 2
- Syllabus valid from Autumn 2013, version 1
- Syllabus valid from Spring 2012
- Syllabus valid from Autumn 2010
- Syllabus valid from Autumn 2008
- Syllabus valid from Autumn 2007