Anordna kurser på forskarnivå

Riktlinjer

Riktlinjer för finansiering av kurs för på forskarnivå är en guide till hur man äskar medel och redovisar beviljade medel för en kurs på forskarnivå.

Läs Riktlinjer för finansiering av kurs på forskarnivå

Kursplan

Varje kurs inom utbildning på forskarnivå ska ha en fastställd kursplan i kursdatabasen enligt en mall.

Kursplanen ska omfatta:

  • kursens nivå
  • antal högskolepoäng
  • särskild behörighet
  • kursens mål
  • undervisningsformer
  • studietakt
  • former för examination.

Anmäl revideringar av kursplanen till kommittén för utbildning på forskarnivå, som fastställer ny version av kursplanen.

Nya kurser som ska ges under kommande läsår

Lämna in förslag till ny kurs och ett eventuellt äskande av medel till kommittén för utbildning på forskarnivå, för fastställande av kursplanen. Kursplaner fastställs normalt i samband med beslut om budgeten för det kommande läsåret vid kommitténs ordinarie möte på våren.

Kursgivarenn ska lägga upp den planerade kursen i kursdatabasen med fullständig kursplan på engelska och svenska.

Kurser som ges regelbundet

Kursgivaren ska uppdatera kursdatabasen inför budgetäskande senast april året innan kursen ska ges. I samband med uppdatering av kursdatabasen kan kursplanen revideras.

Nya kurser som ges med kort varsel

Kursgivare ska anmäla den tänkta kursen till studierektor för kurser på forskarnivå för att fastställa kursplanen. Den tänkta kursen ska läggas in i kursdatabasen med fullständig kursplan på engelska och svenska.

Äska medel för kurser som ska ges med kort varsel hos studierektor för kurser på forskarnivå, som i samråd med ordföranden fattar beslut i frågan.

Lägga in kurs i kursdatabasen

Kontakta kansliet för medicin och farmaci för att få behörighet att lägga in en kurs i kursdatabasen.

Kursvärdering och kursrapport

Erbjud samtliga deltagare en kursutvärdering efter varje kurs på forskarnivå genom att använda Uppsala universitets centrala system för kursvärderingar och välja ”Forskarutbildningskurser via KUF”. Resultaten av utvärderingen ska redovisas i en kursrapport som ska återkopplas till kursdeltagarna. Rapporten ska också publiceras i kursdatabasen och redovisas vid kursstart under nästa kurstillfälle.

Uppsala universitets centrala system för kursvärderingar

Syftet med kursrapporten är att kortfattat sammanfatta och utvärdera studenternas synpunkter från kursutvärderingen och att komplettera dessa med de kursansvarigas och lärarnas reflektioner. Kursrapporten ska också beskriva de idéer till förbättringar som har väckts och de åtgärder man kommer att göra. En kursrapport behöver inte vara omfattande (högst cirka en sida).

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin