Stöd under din studietid

Om du har frågor kring dina studier på institutionen och vårt utbildningsutbud är du välkommen att kontakta institutionens studievägledare. Enklare frågor kan besvaras på mejl men studenter är också välkomna att boka tid för ett samtal.

Studievägledaren har tystnadsplikt.

Vanliga frågor som kan ingå i ett samtal

  • Hur ska jag planera mina studier inför nästa termin?
  • Finns det möjlighet att göra praktik?
  • Vad behöver jag tänka på om jag vill bygga min egen kandidatexamen?
  • Kan jag använda kurser från andra lärosäten i min examen?
  • Vad krävs om jag vill läsa på masternivå eller forskarutbildning?
  • Hur kan jag planera mina studier om jag har halkat efter i min utbildning?
  • Hur gör jag om jag behöver avbryta mina studier?

Tidsbokning

Kontakta institutionens studievägledare via mejl för att boka en tid. Vi kan boka möten på institutione eller via zoom.

Ange gärna i ditt mejl vilka övergripande frågor du vill ta upp i samtalet.

Kontakt

Ingrid McGarry

Studie- och karriärvägledning centralt

Du kan också vända dig till universitetets centrala studie- och karriärvägledning som kan ge råd om andra utbildningar på universitetet och karriärvägar efter avslutad utbildning.

Om du har en varaktig funktionsnedsättning som blir ett hinder i studierna kan du få riktat pedagogiskt stöd under din studietid. Målet är att alla studenter ska ha möjlighet att studera på lika villkor. Ansökan om stöd görs hos universitetets samordnare för riktat pedadgogiskt stöd.

När du har ett intyg om pedagogiskt stöd

När du har fått ett intyg om beviljat riktat pedagogiskt stöd (så kallat Nais-intyg) ska du skicka det via e-post till institutionens kontaktperson för studenter med funktionsnedsättningar.

Kontaktpersonen kommer därefter gå igenom dina rekommendationer och ge mer information om hur instiutionen kan tillgodose dina anpassningar. I vissa fall kommer kontaktpersonen att samordna stödet med kursens lärare.

Kontakt

Ingrid McGarry

Mer information om riktat pedagogiskt stöd och ansökningsportalen hittar du på universitetets centrala sidor: Studera med funktionsnedsättning

Vid Institutionen för litteraturvetenskap och retorik finns en Lika villkors- och arbetsmiljökommitté (LVAK) med särskilt ansvar för att följa likavillkors- och arbetsmiljöarbetet inom institutionen och att samla information och underlag för detta. LVAK:s uppgift är också att bistå studerande och lärare, i synnerhet när frågor om arbetsmiljö, diskriminering eller sexuella trakasserier aktualiseras.

Information om institutionens lika villkors- och arbetsmiljökommité (LVAK)

Om du som student eller doktorand upplever problem i samband med dina studier kan du kontakta kårens studentombud genom deras kontaktformulär.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin