Vanliga frågor och svar och svar

Vi använder lärplattformen Studium. Det kan ta upp till 36 timmar innan du kan logga in på Studium efter du har registrerat dig på din kurs i Ladok.

Kursschema, litteraturlista med mera kommer att läggas upp i Studium senast fem veckor innan kursstart. Specifika kursfrågor (såsom kursinnehåll, litteratur m.m.) besvaras av kursens lärare. Du hittar lärarnas kontaktuppgifter på kursens startsida i Studium.

Kommande kursers scheman sätts senast fem veckor innan terminsstart. Direktlänk till kursernas scheman återfinns på kurssidorna i Studium.

Institutionen för litteraturvetenskap och retorik finns på campus Engelska parken i hus 6. Besök webbplatsen för campus Engelska parken för närmre information.

Undervisningen sker oftast på Engelska parken men kan ibland också ligga i Universitetshuset och i campus Blåsenhus.

Har du studerat liknande kurser tidigare?

Om du är antagen till en kurs hos oss men har läst motsvarande delar av kursen vid ett annat lärosäte kan du ansöka om att göra ett tillgodoräknande. Det innebär att du inte behöver läsa om samma delkurser.

Om du vill ansöka om ett tillgodoräkannde behöver du fylla i en blankett som du hittar här.

Om du behöver göra uppehåll i dina studier, t.ex. vid sjukdom eller föräldraledighet, ska du ansöka om studieuppehåll för att garanterat ha en plats på utbildningen efter uppehållet.

Om du vill ansöka om ett studieuppehåll behöver du fylla i en blankett som du hittar här.

Studieavbrott på en kurs

Om du är registrerad på en kurs men vill inte fortsätta med studierna gör du ett studieavbrott i Ladok genom att klicka på kursen och välja "Jag vill inte läsa denna kurs". Du kan även kontakta oss på info@littvet.uu.se för hjälp att göra ett studieavbrott.

Om avbrott görs inom tre veckor efter kursstart har du möjlighet att söka kursen igen vid ett annat tillfälle.

Studieavbrott på ett program

Avbrott på program kräver särskild hantering. Om du vill göra ett programavbrott behöver du fylla i en blankett som du hittar här.

Guide för uppsatsskrivande

Uppsatser skrivs på C-, magister- och masternivå. Ibland skrivs uppsatser också på B-nivå.

Institutionen har en utförlig och lättillgänglig lathund för hänvisningar och formalia, samt råd och riktlinjer för uppsatsarbetet, som ska användas som ett stöd i uppsatsarbetet. Här finns även information om villkoren för handledningen på olika nivåer.

Jon Viklund, Lathund för uppsatsskribenter. Om formalia i B-, C, magister och masteruppsatser Pdf, 382 kB.

Mallar för standardframsidan

När du skriver din uppsats på Institutionen för litteraturvetenskap och retorik ska den lämnas in med en standardframsida. Det är enklare att utgå från standardframsidan redan när du börjar skriva uppsatsen, än att försöka lägga till den i efterhand.

Börja med att infoga en sidbrytning längst ner på framsidan istället för att använda enter för att komma ner till nästa sida. Om du inte infogar en sidbrytning och sedan ändrar något på framsidan efter att du har skrivit hela uppsatsen så kan det hända att rubriker och sidnummer flyttas i uppsatsen.

Uppsatser inom litteraturvetenskap, retorik eller skandinavistik

Litteraturvetenskapliga uppsatser inom lärarprogrammet

DiVA

Uppsatser på C-, magister- och masternivå måste arkiveras i DiVA (Digitala Vetenskapliga Arkivet). Uppsatser på B-nivå ska däremot inte arkiveras i DiVA.

Uppsatsen måste laddas upp i pdf-format. Skriv inte din hemadress eller ditt personnummer i uppsatsen. Om du vill att din uppsats bara ska arkiveras, och inte publiceras, så klickar du på slutet i rutan "endast arkivering".

Det är viktigt att du anger institutionens namn i fältet "Institution, avdelning eller program" i registreringsformuläret.

Vid magsiter- och masteruppsatser ska även en engelsk översättning på titeln anges i fältet "Alternativ titel".

En lathund med information om hur du gör för att publicera och arkivera din uppsats i DiVA hittar på denna sida hos Universitetsbiblioteket

Tidigare uppsatser

Tidigare uppsatser som skrivits vid institutionen hittar du under Publikationer på sidan C-uppsatser och uppsatser på avancerad nivå.

Logga in i DiVA.

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin