Kostvetenskap A: Nutrition
Kurs, Grundnivå, 2HK076
Hösten 2023 Hösten 2023, Uppsala, 100 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 28 augusti 2023–14 januari 2024
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Grundläggande behörighet och Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2
- Urval
-
Betyg (60 %) - Högskoleprov (40 %)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 45 000 kr
- Studieavgift, totalt: 45 000 kr
- Sista anmälningsdag
- 17 april 2023
- Anmälningskod
- UU-25004
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 28 juli 2023–20 augusti 2023
- Institutionens information om registrering
Våren 2024 Våren 2024, Uppsala, 100 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 15 januari 2024–2 juni 2024
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Grundläggande behörighet och Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2
- Urval
-
Betyg (60 %) - Högskoleprov (40 %)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 45 000 kr
- Studieavgift, totalt: 45 000 kr
- Sista anmälningsdag
- 16 oktober 2023
- Anmälningskod
- UU-75004
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 23 december 2023–7 januari 2024
- Institutionens information om registrering
Om kursen
Kursen utgår från basen inom ämnet kostvetenskap och ger förutsättningar att förstå, redogöra för och värdera nutritionsrelaterade frågor utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt. Detta genom att behandla såväl kvalitativa som kvantitativa forskningsmetoder och praktiska färdigheter i kostundersökningsmetodik. I kursen diskuteras även nationella och globala näringsrekommendationer samt belyser aspekter om hur matvanor skapas i en samhällelig kontext.
I kursen studeras vidare de olika näringsämnenas kemiska uppbyggnad och förekomst i såväl livsmedel som människokroppen samtidigt som näringsämnenas funktion, digestion, absorption och metabolism kopplat till energiomsättning och olika grad av fysisk aktivitet tas upp.
Naturkunskap 2 kan ersättas av Biologi 1, Fysik 1a eller 1b1+1b2 och Kemi 1.